Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2012 09:37 - Нелеката съдба на Израел в далечна Палестина
Автор: achoachev Категория: Политика   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.12.2012 15:52


 

           За пореден път арабско-израелската конфронтация ескалира до краен предел. Израелската позиция е следната:

             -Арабите  първи  атакуваха спящите евреи;

             -Израел е принуден да се защитава с ракетни удари; 

             -Арабите мразят евреите и искат да ги унищожат.

            -Те не са хора, а животни с които не можеш да се разбереш. Израел трябва да ги изтрие от света и да се сложи край на този въпрос.

         Някои евреи, особено тези от бившия СССР обвиняват Русия в подкрепа на арабите. Те твърдят, че арабските ракети са руски. В действителност откъде  арабите имат ракети  не е известно, може да бъде от Иран или Китай, който произвежда нещо подобно. Но как  са  ги  транспортирали   до там? Има възможност ракетите да са попаднали при  арабите от либийските арсенали.Следователно западните страни за това  със  сигурност  знаят, но мълчат, разбира се, като риби. Накратко, съветските евреи типично в свой репертоар  искат да бъдат  най евреистични.

         Русия отдавна не помага на арабите, особено с финанси и оръжия. Не е възможно по подразбиране. Защото  има  много такива които искат  да  се облажат от такава помощ.По същество  връзката на Русия  с "Хамас" е много по-слаба от тази на Израел. В края на краищата,именно  той  създаде организацията в опозиция да Фатах на Ясер Арафат и винаги е помагал на Ясин, докато  той не започна терористичните  атаки срещу Израел.

         От Запада  арабите получават  най-много хуманитарна помощ.Там се въртят много пари и сблъсъците между арабите и израелците са изгодни именно на западните хуманисти. Така те  си осигуряват огромна филия хляб с масло. Русия не е била поканена на празника за  разпределянето на  международната баница и тя усърдно държи неутралитет в ролята си като статист и наблюдател. За нея тази роля става навик. Русия само увещава, например, стига сте  стреляли един в  друг,  успокойте  се  най-накрая ...

          Западните страни  организират и изпълняват  шоуто. Само с щракване на пръстите  те привеждаха  Израел и Египет в готовност за   преговори . Не е ясно какво е искал Израел. Като преден пост на либерализма в Близкия Изток той трябва поне външно да зачита правата на другите нации и народи. Равенството между расите, националностите и половете е един от принципите на либерализма.Поради това  да се оправдае което и да е  убийство, дори и на арабин  е ерес, за която се наказва. В този смисъл действията на Израел изглеждат осъдителни. В своя защита израелците дават много аргументи.

         Например,  казват, че палестинският народ не съществува. Но никой не казва, че го има.Имат се пред вид  арабите, които живеят в района.

         Или твърдението, че тези араби са най-лошите от всички араби   съществували някога на планетата.Какви ли не етикети им закачат! Но това е  въпрос на вкус и не е причина да се убиват невинни хора.

         Обявяват, че съвременните евреит са преки потомци на онези евреи, които са живели преди 2000 години и имат законно право на тази територия. Въпреки че ортодоксалните евреи са само 25%,възниква въпросът  на какво основание  живеещите днес там заслужават такива права - не е ясно.

         Плашат ни като  казват, че скоро всичко ще бъде в краката на  мюсюлманите, ако християните  не се застъпят за Израел. Но ние и без израелците  ще се справим с това.

         Накратко, това изостряне на ситуацията  даде на Израел възможност да покаже на Запада, че той, като аванпост на империализма в Близкия изток, оправдава натъпканите в него много пари. Само суровата действителност го кара да действа в противоречие с принципите на либерализма. Въпреки това, той е готов да продължи да сее "разумното  вечно  добро" - за   разширяване влиянието на либерализма в мюсюлманските страни. Западът е доволен, че никой не му пречи да прави далаверите си, Русия също има свои собствени проблеми, а Израел ще продължи да тормози  арабите и върти латерната за трудния  си живот днес. А  това, че загиват  невинни хора  е просто PR кампания.



Тагове:   ислям,   Палестина,   Израел,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031